Møt vår PL (privatlærer) Vilhelm

Vi i UNAK er stolte av privatlærerne våre, og i dag har vi spurt Vilhelm noen spørsmål. Vilhelm underviser matte til ungdomsskole- og videregående elever og brenner for å hjelpe dem med å oppdage sitt potensial og utvikle forståelse og engasjement for faget.

 

Kan du fortelle litt om deg selv? 

  • Jeg er en tidligere idrettsutøver/realfagsstudent som nå jobber med illustrasjon, film og undervisning. Mye av jobben min er å få ting til å bevege seg på skjermen ved å bruke matte og programmering. Fikk skrapt med meg en norgesmestertittel på ski før jeg begynte å studere på NTNU, og senere på filmskolen Westerdals i Oslo der jeg tok en bachelor i “Visual Effects”. Elsker å lære nye ting. Ser litt flere mattevideoer på fritiden enn jeg tør å innrømme. Du finner meg ofte på sjakkbaren The Good Knight i Oslo der jeg hele tiden finner nye måter å miste brikkene mine på. 

 

Hvis du hadde strandet på en øde øy, hva er den ene tingen du ville hatt med deg? 

  • Sandman bøkene til Neil Gaiman. 

 

Hvorfor søkte du på jobb som PL og hva motiverer deg? 

  • For å kunne gi av mine egne erfaringer med å gjøre et fag som kan være ganske tørt til noe ganske spennende! Ha en givende deltidsjobb ved siden av kaotiske prosjekter. Minst like stas å se positiv forandring hos andre som hos meg selv. 

 

Kan du gi eksempler på egenskaper/ferdigheter du får utviklet gjennom jobben? 

  • Jeg finner hele tiden små nyanser i hvordan se på de ulike matematiske konseptene. Samt pedagogikk. Evnen til å legge opp et løp mot mestring er noe av det mest interessante. 

 

Kan du dele noen eksempler på hvordan du har hjulpet tidligere elever med å overvinne vanskeligheter eller oppnå suksess? 

  • Jeg møtte en elev som manglet en del selvtillit i matte slik som mange gjør. I hennes tilfelle startet vi med de mer visuelle oppgavene slik som geometri. Særlig ved å repetere konseptene eller løsningsforslaget tilbake til meg gjenvant hun selvtilliten sin, og viste ovenfor seg selv at dette forsto hun faktisk. Etter å ha mestret denne ene delen av pensum kunne hun bruke dette senere i de mer abstrakte konseptene. Hun gikk til slutt opp to karakterer ila siste del av 10-klasse.

 

Hvem passer til å jobbe som PL? 

  • De som sørger for at du forstår grunnkonseptene i faget. En god nummer to på den lista er oversikt, plan og oppfølging. 

 

Hva kan oppleves som utfordrende i jobben? 

  • Oppfølging. Sjekke at eleven faktisk har kommet seg videre, eller gjort den jobben hun eller han skulle gjort mellom timene. 

 

Hva tror du at du gjør om 5 år? 

  • Jobber som art director og underviser på siden. Kanskje lager jeg kunst som handler om mestring? 
 
 
Vilhelm er tilgjengelig for privatundervisning i matte for nye og gamle kunder i Oslo og online. Han holder også kurs.

Flere saker

Kjønnsfordelingen blir skjevere i høyere utdanning
Endringer i opptakskrav til høyere utdanning
Digitaliseringens innvirkning på barnas læring