Møt vår PL (privatlærer) Julie

Vi i UNAK er stolte av privatlærerene våre, og i dag har vi spurt Julie noen spørsmål. Julie underviser blant annet matte, engelsk og naturfag og har mange fornøyde kunder. Bli bedre kjent med henne her.

Kan du fortelle litt om deg selv? 

   

   • Jeg er en 22 år gammel jente som studerer Rettsvitenskap på Handelshøyskolen BI. På fritiden liker jeg å være med venner, og jeg elsker å trene! Hverdagen min er hektisk, noe jeg egentlig trives godt med! En funfact om meg er at jeg har bodd et helt år i Nederland for å satse internasjonalt på sprangridning! 

  Hvis du hadde strandet på en øde øy, hva er den ene tingen du ville hatt med deg? 

    

    • Det må nok være Kindelen min, jeg er veldig glad i å lese!

   Hvorfor søkte du på jobb som PL?

     

     • Jeg søkte jobb som PL fordi jeg syns det virket givende å kunne lære bort noe av kunnskapen min! Jeg tror selv jeg hadde satt stor pris på å ha en god PL i de fagene jeg selv slet med. Jeg er glad i mennesker og glad i kunne hjelpe til, og det å få betalt for det virket som en ekstra bonus. 

    Hva motiverer deg til å jobbe som privatlærer?

      

      • Min største motivasjon må være å se fremgang hos elevene mine. Det er utrolig gøy å følge med på dem, og se når de klarer å løse oppgavene. Jeg sitter alltid igjen med en god følelse når elevene mine får det til. Det er en utrolig meningsfylt jobb, noe som er motiverende i seg selv.

     Kan du gi eksempler på egenskaper/ferdigheter du får utviklet gjennom jobben?

       

       • Man lærer seg fort hvordan man skal være pedagogisk. Det handler om å få elevene til å forstå det du prøver å kommunisere. Man blir jo da også god på å tilpasse seg til ulike elever. Det som funker for en elev behøver ikke funke for andre. På den måten lærer man seg å kommunisere godt og tilpasse seg. Ikke nok med det, men tillitsbygging er også en stor del av jobben, og det er noe man også lærer seg viktigheten av raskt. 

      Kan du dele noen eksempler på hvordan du har hjulpet tidligere elever med å overvinne vanskeligheter eller oppnå suksess?

        

        • For meg er det viktig at elevene mine har troen på seg selv, og det er min jobb å hjelpe dem å få det. 

       Hvem passer til å jobbe som PL?

         

         • Dette er nok en jobb for folk som er glad i være rundt mennesker! Man trenger ikke nødvendigvis å være kjempegod til å lære bort fra starten, fordi mye av det lærer man seg fort underveis. Riktig nok vil det trolig være en fordel å like å forklare ting, og det kan være lurt å være tålmodig. 

        Hva kan oppleves som utfordrende i jobben?

          

          • Det jeg syns kan være mest utfordrende med jobben er nok å motivere elever som virkelig hater faget. Ofte har jeg elever som blir tvunget av foreldrene sine til å være der, og da kan det stort sett ta litt tid før de faktisk gidder å legge inn en innsats i timene, og får noe utbytte av det. Hittil er jeg glad alle elvene min har funnet motivasjonen til slutt, og da er det mye enklere å lære bort!

         Hva tror du at du gjør om 5 år?

           

          • Om 5 år håper jeg at jeg er advokatfullmektig i et advokatfirma, og at jeg stortrives med det! 
           
           
           

          Julie er tilgjengelig for èn-til-èn undervisning i Oslo og digitalt. Hun holder også kurs

          Flere saker

          Til dere med barn som skal begynne på videregående skole
          «Hvis det ikke går bra, så går det over.» En sannhet med modifikasjoner
          Bekymringsverdig nyhet fra kunnskapsdepartementet