Hvordan støtte barna våre i eksamensperioden og semesteravslutning?

Eksamensperioden er rett rundt hjørnet, og for mange barn og foreldre kan det by på utfordringer. Men ikke fortvil! Vi er her for å gi deg noen superenkle og praktiske tips som kan gjøre denne tiden litt mer overkommelig for store og små.

Her er noen enkle tips:

  1. Planlegg: Først og fremst er det viktig å hjelpe barna dine med å lage en plan. Ikke en kjedelig, stram plan, men en realistisk en som gir rom for andre ting de liker å gjøre.
  2. Inkluder aktivitet: Å sitte i ro å lese eller studere over en lengre periode er unaturlig for normalt aktive barn. Oppmuntre barna til å være kreative med studietiden sin! Lag quizzer, notater, eller leker om emner de holder på med. Hvem sier at studering ikke kan være gøy?
  3. Miljøskifte: Ingen liker å stirre på de samme fire veggene hele dagen. Bytt gjerne mellom studierommet, stua, eller til og med kaféen rundt hjørnet. En forandring av omgivelser kan gjøre underverker for konsentrasjonen, er med på å bryte opp dagen og hukommelsen blir bedre.
  4. Pauser. For å opprettholde produktivitet og oppmerksomhet er pauser viktig. I pausen bør fokuset komme helt bort fra studiene, og la barna dine koble av, gå en tur, eller kanskje til og med lage en liten dansvideo. Frisk luft og litt bevegelse kan gi dem ny energi til å fortsette.
  5. Livsstil: Det siste tipset, men kanskje det viktigste: sørg for at barna dine tar vare på seg selv. Nok søvn, sunn mat, og litt mosjon er nøkkelen til en sunn og skarp hjerne!

Hvordan UNAK kan hjelpe:

Vi vet at denne perioden er krevende for både deg som forelder og ditt/dine barn. UNAK privatundervisning brenner for at elevene våre skal finne motivasjon og troen på at de mestrer fagene sine, og vårt dedikerte team er klare for å hjelpe dere med nettopp dette. Og når barna kjenner mestringsfølelsen og inspirasjon vil resultatene og bedre karakterer følge etter. Samtidig vil vi veilede deg som forelder, så du kan støtte barna på best mulig måte.


Flere saker

Sommertilbud på Privatundervisning
Møt vår PL (privatlærer) Julie
Trender i privatundervisning