Privatundervisning- hva er egentlig det?

privatlærer mentor

Privatundervisning, leksehjelp eller «tutoring» er en form for undervisning der en elev får individuell opplæring fra en privatlærer utenfor den vanlige skolen. Dette kan være hjemmeundervisning, online undervisning, eller på et annet sted som er praktisk for både eleven og privatlæreren. Privatundervisning kan dekke en rekke fag og emner, og kan være tilpasset for å møte spesifikke behov og mål for den enkelte elev.


Privatundervisning blir stadig mer populært, og med den riktige privatlæreren gir det elevene et fortrinn på veien mot gode resultater.


Hvordan privatundervisning fungerer:

  1. Oppmerksomheten fokuserer på èn elev: Eleven får en-til-en undervisning, noe som gir mulighet for tilpasset opplæring, selv stå i sentrum og få frihet til å jobbe med akkurat de emnene den ønsker.
  2. Skreddersydd undervising: Undervisningen tilpasses elevens læringsstil, tempo, styrker og svakheter.
  3. Fleksibilitet: Tid og sted for undervisningen kan tilpasses elevens og privatlærerens timeplan.
  4. Fokus på spesifikke behov: Privatundervisning kan fokusere på spesifikke fag, eksamensforberedelser, eller spesielle læringsutfordringer.
  5. Fokus på mestring og positive opplevelser: Privatlærere vil hjelpe eleven med å forstå faget, og på denne måten øke mestringsfølelsen hos eleven. Med privatundervisning har man ikke det samme hastverket som fort kan skje i grupper, og vi gir elevene tid og rom til å forstå før man starter på nytt emne. Med økt mestringsfølelse blir læringen en positiv opplevelse og gjør det lettere for eleven å ta tak i nye utfordringer.


Hvorfor velge privatundervisning?

Det er mange grunner til at foreldre tar kontakt med oss, men et hovedtrekk er at de ofte står fast. De ser selv at de ikke klarer å komme i posisjon til å hjelpe barna nok til at de får resultatene de har kapasitet til. Dette kan skape mye frustrasjon i hjemmet, og lekser blir en kilde til konflikter, negative følelser og stress. Å få etablert en godt forhold med en privatlærer vil i mange tilfeller ta bort mye av dette stresset, og foreldrene kan fokusere på mer positive ting.

  • En bedre helhet: Ekstra hjelp kan bidra til at hverdagen går opp mer sømløst.
  • Eksamenforberedelser: Hjelp med å forberede seg til viktige prøver og eksamener.
  • Etablere gode rutiner: Utvikling av gode studievaner og teknikker er essensielt for å oppnå gode resultater, og jo tidligere ungdommen får dette jo bedre. Selv om en elev får hjelp i ett fag, vil gode rutiner hjelpe i alle fag og gjøre eleven bedre rustet til studier etter grunn- og videregående skole.
  • Gode rollemodeller: Våre PL er nøye utvalgt, har hjertet på rett sted og brenner for å hjelpe ungdommen i sin akademiske reise. Et godt forhold til PL er inspirerende for elevene, og en stor verdi i et ungt menneskes liv.

Flere saker

Veien til et sterkt førstegangsvitnemål
Fysisk aktivitet, læring og helse.
Barna som er redde for å gjøre feil