Profilintervju: Kari Isaksen-Gihle – Fra lege til leder for UNAK privatundervisning


Kari Madeleine Isaksen-Gihle

 

I et rolig kontorfellesskap, sitter Kari Madeleine Isaksen-Gihle, den nye daglige lederen i Ungdomsakademiet (UNAK). Det er et merkbart skifte i karrieren for Kari, som kommer fra en bakgrunn som lege, til nå å lede et selskap dedikert til å støtte ungdom med undervisningsstøtte.

“Det var ikke en lett beslutning å gå fra medisin til utdanning,” innrømmer Kari med et tankefullt blikk. “Men etter mange år i helsevesenet, hvor jeg så direkte hvordan mestringsfølelsen fra ung alder påvirker våre liv, visste jeg at jeg måtte bidra på en annen måte.”

UNAK, med sin visjon om å tilby et supplement til den offentlige skolen gjennom èn til èn undervisning, tilbyr nettopp det. Bedriften, som har vært i drift i over ti år, har hjulpet flere tusen elever og tilbyr støtte i alle fag i grunnskole og videregående.

“Det er et viktig samfunnsoppdrag,” sier Kari entusiastisk. “UNAK fyller et gap i utdanningssystemet ved å tilby barn og unge en arena hvor de kan utforske og makse sitt potensial som vil hjelpe dem å føle mestring og få et bedre utgangspunkt for voksenlivet.”
Kari, som har brukt store deler av sitt voksne liv i studier og praksis som lege, bringer med seg en unik forståelse for viktigheten av tidlig utvikling. “Som lege lærer man raskt betydningen av forebyggende tiltak. På samme måte mener jeg at vi, gjennom UNAK, kan arbeide forebyggende med barn og unges psykiske helse ved å styrke deres selvtillit og mestringsfølelse.”

For Kari er ikke UNAK ment som en erstatning for den offentlige skolen, men som et supplement. “Vårt mål er å se hver enkelt elev og kunne gi den beste støtten,” forklarer hun. “Vi ønsker å hjelpe ungdom til å oppdage sitt potensial, lære nye studieferdigheter, og ikke minst, utvikle seg som mennesker. Det viktigste vi kan gjøre er å inspirere våre barn til å følge drømmene sine, og støtte dem på veien slik at den blir enklere.” sier Kari som også er mor.

Med en slik ambisjon er det klart at Kari ser for seg en lys fremtid for både UNAK og dens elever. “Det handler om å gi ungdommene verktøyene de trenger for å møte morgendagens utfordringer,” sier hun bestemt. “Og hvis vi klarer å inspirere selv én ung person til å følge sin lidenskap, så har vi lykkes.”

Som samtalen avsluttes, og Kari returnerer til arbeidet, er det tydelig at hennes reise fra medisin til undervisning ikke bare er et karriereskifte, men en fortsettelse av et liv dedikert til å hjelpe andre. Med et solid fundament i både vitenskap og samfunnsengasjement, står Kari nå i spissen for en bevegelse som ser mot fremtiden, fast bestemt på å gjøre en forskjell i unge menneskers liv.

UNAK tilbyr èn-til-en undervisning, leksehjelp og kurs for elever i grunnskole, videregående og privatister. Vi har lang erfaring med å hjelpe unge til å oppnå resultatene de ønsker gjennom skreddersydd og personalisert undervisning.


Nysgjerrig på om privatundervisning er noe for deg og ditt barn? Ta foreldretesten her

Flere saker

Fullføringsreformen: En rett til å mislykkes?
Sekserinflasjon: En bjørnetjeneste til dagens unge
Lærermangel i distriktene. En voksende utfordring.