Elise Slyngstadli i Elevorganisasjonen, uttaler i det nevnte intervjuet at privatundervisning er med på å skape større økonomiske skiller i samfunnet. Arshad på den andre siden, er opptatt av å vektlegge hvordan privatundervisning kan redusere faglige og sosiale ulikheter. UNAK er et av flere viktige ledd som er med på å øke motivasjonen, gi mestringsfølelse, og redusere frafallet fra videregående skole. Etter bare noen få timer blomstrer flere av elevene, og blir ressurspersoner i klassen.
Det må være aksept i samfunnet for at noen bruker mer tid på skolearbeid og lærer bedre én-til-én. La foreldre være foreldre, så de kan ha mer kvalitetstid med barna sine.
Tips til skolearbeid:
1. Ha alltid oversikt
Det kan være lurt å alltid vite når neste prøve eller tentamen er. Jobber du jevnt over en lengre periode, slipper du å prioritere bort andre sosiale aktiviteter rett før en prøve eller tentamen.
Gjennom en strukturert arbeidsstil, slipper du ekstremt lange arbeidsøkter rett før en prøve eller tentamen. Dette kan redusere stress og eventuell prestasjonsangst.
Heng gjerne opp de viktigste datoene på veggen.
2. Ikke jobb deg i hjel, jobb smartere
Du trenger ikke sette av mye tid. Start gjerne med 14 min. og 59 sek. kvelden før neste undervisningsøkt. Les gjennom temaet på forhånd og møt opp forberedt til timen. Bruk gjerne stoppeklokke for å ta tiden. En viktig del av studieteknikken er å stoppe når du skal stoppe. Klarer du å sette av 14min og 59sek tre ganger per uke for hvert fag, utenom tiden som er satt av til lekser?
Øvelse gjør mester, det gjelder Fortnite, håndball, fotball og skolefag.
3. Sett mobilen på flymodus
Mobilen kan brukes til mye nyttig arbeid, men akkurat når du trenger full konsentrasjon og fokus, er mobilen din verste fiende. To sekunders distraksjon ved vibrering eller en chat som popper opp, er nok til å ødelegge hele ti minutters arbeid. Sett mobilen på flymodus, og ha den aller helst fysisk et annet sted.
4. Still spørsmål i timen
Vis at du er forberedt til timen. Lærere elsker elever som stiller faglige spørsmål. Husk at du ikke lærer med mindre du prøver og feiler. Lærere kan heller ikke lese tankene dine, så vis ditt engasjement ved å stille spørsmål.
5. Foreldrenes rolle
Er leksene for vanskelige, så snakk med læreren. Det er ikke foreldrene som skal gjøre leksene for barna sine. Men de kan motivere, tilrettelegge og oppmuntre sitt barn. Det er tross alt de som kjenner barnet sitt best.
Håper du likte våre tips til skolearbeid!