La Halloween være en inkluderende dag!

La Halloween være en inkluderende dag!
unakadmin
halloween barn inkludering

Alle bør bli invitert på Halloween-festene

Skrevet av: PL Ragnhild R.

Nå nærmer det seg Halloween, og om noen få dager fylles gatene med masse utkledde barn på jakt etter godteri. Det er alle barns drømmedag. Bortsett fra de som ikke har noen å gå med.

halloween barn inkludering

 

Ukene og dagene før Halloween begynner planleggingen. Barna danner grupper og planlegger fester og runder med knask eller knep, som blir snakket om til godt ut i november. Men ikke alle får være med på denne planleggingen, og Halloween blir en høytid de gruer seg til. Dette er en utestenging som ofte har blitt glemt, men i disse tider tar flere, blant annet mobbeombudet, opp dette temaet. Dette gleder oss.

I likhet med andre mener vi at det store og hele ansvaret ligger hos foreldrene. På samme måte som med bursdager bør alle bli invitert på Halloweenfestene. Nøkkelen er her kommunikasjonen mellom foreldrene. Snakk sammen og sørg for at alle blir invitert på noe. Vær undersøkende, ikke bare om ditt barn har noen å være med, men også med tanke på andres barn. Ikke bare inviter de nærmeste vennene, men lær barna verdien av å inkludere andre. Det skal ikke mer til enn en forespørsel om å gå knask eller knep sammen, så har man kanskje reddet kvelden til et annet barn.

De litt større barna ønsker ofte å invitere selv, og da kan det fort ende med en eller annen form for ekskludering. Dette kan kanskje løses ved at man kanskje arrangerer felles fester for alle på f.eks. trinnet eller alle i klassen. Ta opp Halloween på foreldremøtene i god tid og få samtaleemnet tidlig i gang. Da får man god tid til å planlegge en morsom og inkluderende fest, slik at alle kan få være med.

Til de som har barn som har fått flere invitasjoner, er ansvaret minst like stort. Ta kontakt med foreldre som inviterer og sørg for at ingen barn må sitte onsdag kveld alene fordi ingen kom på deres fest. Utfordre dine egne barn til å ikke alltid velge bestevennene sine, men heller se verdien av å glede noen som ikke alltid har så mange å være med. Til syvende og sist skal Halloween være en opplevelsesrik og morsom dag. La det bli sånn for alle!

– Vi i UNAK er enige med mobbeombudet i Oslo i at det nødvendigvis ikke er negativt at flere foreldre engasjerer seg. Bli gjerne med barna når de går ute. Det kan forebygge både knuffing, skjult mobbing og at noen holdes utenfor i gruppa.

Sammen bryr vi oss enda mer!

Halloween-tips-foreldre-inkludering

De beste halloween-tipsene:

1. Husk refleks til barna og deg selv.

2. Snakk med barna på forhånd om hvilke knep som er ok å gjøre og hvilke som er over streken.

3. Hvis du kjører bil, legg bort mobilen og hold fokus på veien.

4. Skru på utelyset før barna kommer. Halloween skal være småskummelt, ikke fryktinngytende og uhyggelig.

5. Ikke kjør bil med upraktisk kostyme, masker eller liknende.

6. Unngå levende lys i nærheten av kostymer eller halloween-kostymer. Kostymer består ofte av akryl som er det mest brennbare av de syntetiske fibrene.

7. Ta med lommelykt. Den kan både skape trygghet og skrekkeffekt.

8. Hold husdyr i et eget rom. En overivrig hund eller katt som løper ut døren kan være stressende for både barna, deg og dyret selv.

9. Kle dere godt, kveldene er kalde. Husk ull innerst, det gjør ikke kostymet mindre kult å ikke fryse.

10. Server innpakket godteri. Du vil ikke være skyld i å gi bort magesjau eller andre bakterier med snopet ditt.

11. Ikke gå alene.

(Kilde: Frende Forsikring)

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*