Koding har kommet for å bli!

Koding har kommet for å bli!
unakadmin

17 år gamle Ole Halvor løser et problem ved å bruke par tre dager med koding. I dagens samfunn har man så mye tilgang på informasjon at man kan i teorien bli hva som helst. Men det forutsetter naturlignok at man har en interesse. Og dersom interessen kan dyrkes i tidlig alder, vil også læringsutbytte være stort.

 

Gjennom 10 års privatundervisningstjeneste og leksehjelp i UNAK har vi sett at dagens ungdom bør ha mye større fokus på struktur, disiplin og kildekritikk.

Her er et praktisk eksempel på hvordan koding kan løse enkle oppgaver og redusere frustrasjonen man kan møte på i hverdagen. Når Ole Halvor har en interesse og et ønske om å være problemløser, er veien kort til løsningen. Ole Halvor sender deg varsling på sms når det er ledig passtime hos politiet. Saken var omtalt første gang av kode24.no

– Jeg og pappa trengte pass. Men det var umulig å få tak i timer, og jeg var lei av å sitte å sjekke, forteller 17 år gamle Ole Halvor Lindtveit Bergan til kode24.

– Så en fredagskveld satt jeg meg ned og skrev koden til første prototypen.

Den da tekstbaserte løsningen skulle varsle Bergan når den lokale politistasjonen hans faktisk hadde ledige passtimer. Og allerede dagen etterpå tikka det første varselet inn.

– Vi var raske, tok timen og plutselig hadde vi time bare en uke senere, forteller Bergan.

Og da var frøet sådd, til det som skulle bli 17-åringens tjeneste passvarsel.no.

 

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*